De Voordelen van diepe Ademhaling


AirPhysio Gebruik

Laat los en adem diep in. Je zult je niet lichter voelen als jij niet. Beroepsbeoefenaren in de geestelijke gezondheidszorg en yogi's zullen diepe ademhaling aanbevelen vanwege alle verbazingwekkende manieren waarop het kan komt uw geestelijke gezondheid ten goede, niet alleen uw ademhalingssysteem.

We halen meer dan acht miljoen ademhalingen per jaar - waarom is het zo moeilijk om diep te ademen? Wat is diep ademen precies? Je kunt meer leren over diep ademhalen en hoe het werkt.

Soorten adem

Je haalt elk moment van de dag adem, maar je weet misschien niet dat er verschillende soorten ademhaling zijn. Eigenlijk zijn er vier.

Dit zijn de soorten ademhaling:1

Eupnea - Dit is hoogstwaarschijnlijk het type dat u momenteel aan het doen bent terwijl u dit leest. Dit is de ademhaling die optreedt wanneer u niet aan ademen denkt. Ook bekend als "rustige adem", zowel het middenrif (en externe intercostale spieren) moeten samentrekken. In het geval waar je wilt aanvullende informatie op AirPhysio, volg link.

Diafragmatische ademhaling: ook bekend als diepe ademhaling, de middenrifspier moet samentrekken bij dit type ademhaling. Als de spier samentrekt, trekken de spieren samen en de lucht verlaat de longen passief.

Kostalademhaling is een vorm van ademhalen waarbij je tussenribspieren (de spieren tussen je ribben) worden gebruikt om een ​​vacuüm te creëren. Wanneer deze spieren ontspannen, verlaat de lucht je longen. Dit is wat je zou kunnen doen als je stressniveaus hoog zijn.

Hyperpneu: ook bekend als geforceerde ademhaling, zowel inademing als uitademing zijn actief, in plaats van passief, vanwege spiersamentrekkingen.

Waarom diep ademhalen zo heilzaam is

Je kunt je afvragen waarom 'gewoon' ademen zo krachtig kan lijken. Langzaam ademen activeert het parasympathisch zenuwstelsel, ook bekend als het "rust-en vertering" systeem . Het doel is om energie te besparen, zodat het kan worden gebruikt om lichamelijke processen zoals spijsvertering en plassen te ondersteunen.

Diepe ademhaling activeert ook de nervus vagus, die als de baas van het parasympathische zenuwstelsel is en toezicht houdt op zaken als stemming, spijsvertering en hartslag. Het zal ook meer zuurstof naar je hersenen en andere organen sturen. Neem even de tijd om te beoordelen hoe u zich voelt voordat u aan een diepe ademhalingsoefening begint. Vergelijk dat dan met wat je daarna voelt. Je kunt even de tijd nemen om in te checken met je lichaam voordat je een diepe ademhalingsoefening doet. Vergelijk vervolgens hoe u zich voelt met de resultaten.

Diep ademhalen: hoe het te doen

Er zijn veel verschillende manieren of oefeningen, maar hier zijn er een paar. U zult een meer meditatieve staat vinden als u ze allemaal op dezelfde manier doet. Als u al astma of andere problemen met ademhalen heeft, raadpleeg uw arts voordat u met diepe ademhalingsoefeningen begint.

Tips en trucs

Hier zijn enkele tips om u te helpen met diep ademhalen.

Maak tijd voor diepe ademhaling

Het klinkt misschien gek om een ​​alarm of timer in te stellen om te ademen, maar het kan u helpen ervoor te zorgen dat u regelmatig deze geweldige voordelen van diep ademhalen krijgt. Je hoeft je telefoon niet elke keer te pakken als je wekker afgaat. Doe in plaats daarvan een paar rondjes met deze ademhalingsoefeningen.

Doe het voor en tijdens stressvolle situaties

Het beste van ademen voor ontspanning is dat niemand hoeft te weten dat je het doet, dus je kunt het altijd en overal doen. Er zijn waarschijnlijk bepaalde situaties en plaatsen waar u waarschijnlijk gestrest van raakt, zoals in de rij wachten bij de supermarkt of vastzitten in het verkeer. Neem even de tijd om uw hersenen te trakteren op die zoete, zoete zuurstof voordat de situatie escaleert.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Muskelaufbau Prinzipien Sie Brauchen zu Entdecken

7 Things To Consider When Buying Sleep Tablets Online

There Are Eight Types Of Metal Cutting Tools And Their Functions